SVENSKA DAGBLADET INTERVJU MED ANGELA GUI – SOMMARPRATAR I P1

Den ofrivilliga aktivisten: Angela Gui kämpar för sin far

Kan en ensam kvinna vinna mot världens nya supermakt? Angela Gui ger inte upp kampen för sin fängslade far.

“Det skulle vara naturligt att vara rädd i en sådan situation.

– Ja, det finns förstås en rädsla. Jag försöker att inte tänka på det, men jag vidtar vissa åtgärder: jag tycker inte om att vara ensam på platser jag inte känner så väl och jag brukar alltid sms:a vänner eller min familj när jag reser. Inte för att jag tror att någon plötsligt skulle dra in mig i en bil, men Kinas makt är väldigt abstrakt, och man vet inte var deras gräns går.

Rädslan finns, säger hon, framför allt i det undermedvetna.

– Jag drömmer ofta om Kina. Att jag rest dit för att träffa min familj men inser att ”Herregud, jag kan inte vara här!”, men jag vet inte om jag hinner resa hem innan jag blir arresterad. Jag drömmer om att jag blir jagad. Men jag tror inte att någonting drastiskt kan hända mig, så länge jag inte reser till Kina.”

CLICK TO READ

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.